vineri, 27 aprilie 2012

Excursie

  In timpul scolii altfel elevi din Colegiul Tehnic Constantin Brancusi impreuna cu diriginti clasei au organizat o mica excursie la o pestera preistorica din Tasad. Au inchiriat un autocar si astfel au pornit la drum.

  Pestera sa format/dezvoltat sub actiune apelor din Valea Pesteri captate in subteran . Pestera de la Tasad a fost declarata arie protejata deoarece  prezinta o importanta remarcabila atat pe plan paleontologic cat si pe plan speologic. Fosile de alge calcaroase, corali, spongieri, moluste si viermi sunt cateva ramasite care sau pastrat de-a lungul anilor si au fost gasite. 

  Pestera este des vizitata de localnici si de turisti, fiind usor accesibila pentru oricine vrea sa o viziteze. 

  In pestera mai traieste si o colonie de lilieci. Deasemenea cu timpul au fost descoperite si fosile de balena, delfin chiar si argintarie din perioada dacilor. Rezervatia a fost infiintata in urma cu multi ani si are un interes national. Cei care au investigat pestera si valea au o concluzie in care sustin ca acum mult timp zonele acestea  erau acoperite de apa.
 Elevi au fost bucurosi ca au vizitat pestera, si au fost chiar interesati de povestea pesteri. Profesori au zis ca si in ani urmatori vor vizita rezervatia naturala din Tasad, stiind ca rezervatia mai are foarne multe pesteri mai mici, chiar si  Cetatea Zmeilor aflata pe dealul  Cetatuia. In aceasta cetate a fost gasit primul atelier de bijuterii in argint din tara.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu